Tervetuloa Savonlinnaan

Savonlinnan seudun tutkitusti maailman puhtain järviluonto ja kansainvälinen kulttuuritarjonta ovat tehneet seudusta vetovoimaisen matkailukohteen. Alueella on tahto kasvaa kesäkaupungista ympärivuotiseksi hyvinvointi- ja matkailukeskukseksi. Puhtaiden vesistöjen ympäröimässä Savonlinnassa näkee konkreettisesti, että Suomi on tuhansien järvien maa. Saaristoinen Saimaan vesistö tarjoaa ainutlaatuiset mahdollisuudet sekä lepoon ja rauhaan, että lukuisiin luonto- ja kulttuuriaktiviteetteihin. Pelkästään Savonlinnan alueella on 3600 km rantaviivaa.

Kaupungin perusta alkoi kehittyä, kun Eerik Akselinpoika Tott 1475 perusti Olavinlinnan Kyrönsalmen saarelle. Linnan vieressä olevalle Vääräsaarelle syntyi asutusyhdyskunta, jolle Pietari Brahe 1639 antoi kaupunkioikeudet ja perusti Savonlinnan kaupungin. Kaupungin kehittyminen vauhdittui 1900-luvun alussa, kun Olavin kylpylaitos ja sahateollisuus käynnistyivät.

Savonlinnan Oopperajuhlat perustettiin yli 100 vuotta sitten. Aikakautensa valovoimaisin suomalaissopraano ja suuri patriootti Aino Ackté järjesti ensimmäiset oopperajuhlat Olavinlinnassa, silloin vielä ”Olavinlinnan raunioissa”. Sata vuotta myöhemmin Olavinlinna on kunnostettu ja se on muuttunut erääksi maailman ainutlaatuisimmista oopperanäyttämöistä, jonka poikkeuksellinen tunnelma, korkeatasoiset esitykset ja upea akustiikka takaavat unohtumattoman oopperaelämyksen.

Savonlinnasta on Pietariin 306 km ja Helsinkiin 330 km. Sijainti Saimaan vesimatkailun solmukohdassa nivoo yhteen viidestä eri suunnasta tulevat laivareitit.