Hei, me matkaillaan kotimaassa! (Domestic!)

Kesän matkailusesonki on jo ihan nurkan takana. Viime vuonna maailmaa myllertänyt koronapandemia ei toiveista huolimatta helpottanut tänäkään vuonna. Kesää kohti mentäessä tautitilanne on kuitenkin paranemassa ja voimme tehdä lomasuunnitelmia. Eli ehkä tilanne ei olekaan katastrofaalinen ja kaikki mene yhtä pieleen kuten klassikkokomediassa, johon otsikkokin löyhästi viittaa. Hei me lennetään! (Airplane!) Meillä tulee olemaan hauskaa!

Viime kesänä Savonlinnassa järjestettiin monta ihanaa tapahtumaa. Puhuimme Savonlinnan ihmeiden kesästä, sillä saimme paljon matkailijoita vieraaksemme. Vaikka isoja yleisötapahtumia ei saanutkaan järjestää, loihtivat paikalliset kulttuuritoimijat meille monenmoisia elämyksiä.

Alkavan kesän matkailubuumista tulee viime kesän veroinen. Luonnossa liikkuminen, mökkeily ja veneily kotimaassa ovat pop tänäkin vuonna. Kaupungissa koet taide-elämyksiä näyttelyissä, gallerioissa ja konserteissa. Mahtavat paikalliset ravintolat vievät sinut makumatkalle ja tekevät eväät vaikkapa retkelle lähirantaan. Luonnonrauhaa voit kokea ihan kaupungin läheisyydessäkin. Somat kalliopoukamat, puhtaat vedet ja kauniit rannat houkuttelevat rauhoittumaan. Ehkäpä jäät iltauinnille?

Savonlinna ThisWeek tarjoaa sinulle olennaisimmat tiedot Savonlinnan seudulla liikkumiseen; nähtävyydet ja näyttelyt, aktiviteetit, ostospaikat, ravintolat ja majoitusvaihtoehdot sekä tapahtumat.

Lämpimästi tervetuloa kokemaan Savonlinnan ihmeiden kesä!