Viehättävä Linnankatu – Wanhan Savonlinnan sydän

Savonlinna kuuluu Suomen viidentoista vanhimman kaupungin joukkoon ja on Itä-Suomen vanhin kaupunki. Mukulakivikatujen ja puutalojen värittämä Wanhan Savonlinnan alue oli aikanaan kaupungin keskus. Ja sitä se on monella tapaa edelleen, etenkin kesäisin. Olavinlinnalta lähtevä Linnankatu sykkii elämää gallerioissa, näyttelyissä ja ihastuttavissa putiikeissa. Wanhan Savonlinnan alueella järjestetään myös monia tapahtumia ympäri vuoden.

Mukava reitti vanhan kaupungin kohteisiin alkaa Lossirannasta. Voit jättää auton parkkiin Punkaharjuntielle tai Aino Acktén puistotien päähän. Puistotiellä nappaat ensimmäiset kuvat Olavinlinnasta. Puistotien päässä mukulakivet johdattavat sinut Linnankadulle, jota pitkin pääset satamaan asti. Tämän kävelyreitin varrelta löytyvät nämä mainiot kohteet:

Nähtävyydet ja näyttelyt
Olavinlinna
Riihisaari – Savonlinnan museo
Galleria Linnankatu 13
Galleria Vivace

Putiikit
Heltimoisen talo, Craft & Design Shops: Design Shop Kuviokamari, Korumo Jewelry
Putka: Raitoja ja räsymattoja, Saimaan Helmi käsityöyhdistys

Ravintolat
Ravintola Linnantupa Olavinlinnassa
Street Bar & Restaurant Sarastro
Hawanna Summer Paradise terassiravintola
Kahvila-Ravintola & Hotelli Saima
Ravintola ja puutarhabistro Hospitz, arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema rakennus

Hotellit
Lossiranta Lodge & Tavis Inn
Kahvila-Ravintola & Hotelli Saima
Hotelli Hospitz

Historiannälkäisille näkemisen arvoista:

  • Tallisaaren patsaat: Pässipatsas, Kollaan kivet ja Linnan henki.
  • Savonlinnan vanhin puutalo 1820-luvulta, Linnankatu 27. 1800-luvun rakennuksia ovat myös Linnankatu 10, 11, 13 sekä Olavinkatu 8 Lossirannassa. Entisessä viljamakasiinissa (rak. v. 1852) toimiva Riihisaari – Savonlinnan museo valittiin Vuoden museoksi v. 2023.
  • Museolaivat s/s Salama (1874), s/s Saimaa (1893), s/s Ahkera (1871) ja tervahöyry Mikko (1914) ovat avoinna Riihisaaren museolaivalaiturissa. Höyrylotja Mikko on alkuperäisessä asussa säilynyt puurunkoinen Saimaan tervahöyry.