Viehättävä Linnankatu – Wanhan Savonlinnan sydän

Savonlinna kuuluu Suomen viidentoista vanhimman kaupungin joukkoon ja on Itä-Suomen vanhin kaupunki. Mukulakivikatujen ja puutalojen värittämä Wanhan Savonlinnan alue oli aikanaan kaupungin keskus. Ja sitä se on monella tapaa edelleen, etenkin kesäisin. Olavinlinnalta lähtevä Linnankatu sykkii elämää gallerioissa, näyttelyissä ja ihastuttavissa putiikeissa. Wanhan Savonlinnan alueella järjestetään myös monia tapahtumia ympäri vuoden.

Mukava reitti vanhan kaupungin kohteisiin alkaa Lossirannasta. Voit jättää auton parkkiin Punkaharjuntielle tai Aino Acktén puistotien päähän. Puistotiellä nappaat ensimmäiset kuvat Olavinlinnasta. Puistotien päässä mukulakivet johdattavat sinut Linnankadulle, jota pitkin pääset satamaan asti. Tämän kävelyreitin varrelta löytyvät nämä mainiot kohteet:

Nähtävyydet ja näyttelyt
Olavinlinna
Riihisaari – Savonlinnan museo
Galleria Linnankatu 13
Galleria Vivace
Studio ILO

Putiikit
Heltimoisen talo: RunoDesign, Design Shop Kuviokamari
Putka: Korumo Jewelry, Raitoja ja räsymattoja

Ravintolat
Ravintola Linnantupa Olavinlinnassa
Street Bar & Restaurant Sarastro
Hawanna Summer Paradise terassiravintola
Panimobaari Olaf Riihisaaressa
Kahvila-Ravintola & Hotelli Saima
Hotelli Hospitz, arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema rakennus

Hotellit
Lossiranta Lodge & Tavis Inn
Kahvila-Ravintola & Hotelli Saima
Hotelli Hospitz

Historiannälkäisille näkemisen arvoista:

  • Tallisaaren patsaat: Pässipatsas, Kollaan kivet ja Linnan henki.
  • Savonlinnan vanhin puutalo 1820-luvulta, Linnankatu 27. 1800-luvun rakennuksia ovat myös Linnankatu 10, 11, 13 sekä Olavinkatu 8 Lossirannassa. Museona toimiva vanha viljamakasiini Riihisaaressa on 1850-luvulta.
  • Museolaivat s/s Salama, s/s Savonlinna ja tervahöyry Mikko ovat avoinna Riihisaaren museolaivalaiturissa. Höyrylotja Mikko on alkuperäisessä asussa säilynyt puurunkoinen Saimaan tervahöyry.