Lossiranta Areena 7.7.-10.8.2020

Lossiranta Areena – Puutarhakonsertteja Savonlinnassa 7.7.- 10.8.2020

Savonlinnan kesässä tapahtuu! Kesällä esitetään Lied-oopperaa, aarioita musikaaleista ja suomalaisia lauluja Olavinlinnan vastapäätä olevalla rannalla Putiikkihotelli Lossirannan puutarhassa, Aino Acktén puistotien ja Olavinkadun kulmassa.

Heinä-elokuussa kuullaan kuusi konserttia kansallismaisemassa. Putiikkihotelli Lossiranta Lodgen perinteinen kesäkonsertti on tänä kesänä laaja musikaali- ja oopperamusiikista koostuva laulukonserttien sarja. Esiintyjinä on ammattilaisia, oopperan solisteja ja nuoria tähtiä. Esitykset ovat kaikilla oopperan perinteisillä kielillä.

Voit tulla veneellä Lossirannan laituriin, autolla tai pyöräillen. Kauppatorin junaseisakkeelta on lyhyt kävelymatka. Puutarhassa on tilaa ja taivas on kattona!

Sarja alkaa tiistaina 7.7. Neue Stimmen -konsertilla, jossa esiintyvät mm. Savonlinnan taidelukion oopperalinjalla opiskelleet ja tällä hetkellä Jorma Silvastin ohjauksessa laulua opiskelevat nuoret tähdet basso Eero Kelosuo ja sopraanot Anni Karvinen ja Mirjami Hanhisalo.

Tiistaina 14.7. Donna Fatale -konsertissa esiintyy lahjakas mezzo-sopraano Anu Ontronen säestäjänään pianisti Jenna Ristilä. Anu on kotoisin Rantasalmelta, opiskellut laulua Wienissä Matti Salmisen stipendiaattina. Hän on Suomen Kansallisoopperan solisti.

21.7. Diva -konsertin tähti on dramaattinen altto Maiju Vaahtoluoto, joka on Suomen Wagner-seuran vuoden 2020 stipendiaatti. Hänellä on kiinnitys Saksassa; Deutsche Oper Berlinissä. Maijua säestää pianisti Maija Teikari.

Maanantaina 27.7. Aino Ackté Comes Back -konsertissa esiintyvät Ilkka Kuusiston säveltämän Aino-oopperan tähdet baritoni Joonas Asikainen (Albert Edelfelt) ja sopraano Päivi Pylvänäinen (Aino Ackté).

3. elokuuta Areenalla laulavat Primadonna et Cavalier eli baritoni Sampo-Elias Asikainen sekä sopraano Saara Silvennoinen säestäjään Hannu Salmenkivi, piano.

Fin de la Saison -päätöskonsertissa maanantaina 10.8. saamme kuulla säveltäjä Mika Siekkisen Upponalle -lastenoopperasta makupaloja. Esiintyjinä ovat Taidelukion oopperalinjan opiskelijat säestäjänään Chieko Okabe-Silvasti, piano sekä baritoni Joonas Asikainen ja pianossa Sanni Antikainen.

Konserttisarja toteutetaan yhteistyönä esiintyjien ja muutamien savonlinnalaisten yrityskumppanien kanssa. Rakkaus musiikkiin ja lauluun yhdistää ihmisiä, samoin yhdessä tekeminen ja kokeminen. Bel canto taustanaan kaunis Saimaa ja jyhkeä Olavinlinna on lumoava elämys.

Konsertit alkavat klo 16. Varaukset: info@lossiranta.net tai portilta: Olavinkatu 8  –  Aino Acktén puistotien kulmauksessa.

Kumppaniyrityksinä Savonlinnasta: Nastapimu, Okabex, Café Lossiranta, Muotikuu, Cafe Rantakivi, Ihonhoitoklinikka AK, Aseman Taidelaituri, Pizzeria Capero, Samiedu.